Ginekološko akušerska sestra - tehničar

Smatra se da je zanimanje babice jedno od, možda i najstarijih na teritoriji naše zemlje, jer postoje podaci da je pre više od sto godina uvršteno u zvanične poslove, a upravo odatle i vodi poreklo obrazovni profil ginekološko akušerska sestra. Smatra se da je diploma za pomenuti obrazovni profil naročito cenjena i tražena i to kako na teritoriji naše zemlje, tako isto i u svim onim zemljama koje pripadaju Evropskoj Uniji, ali i u mnogim drugim širom sveta.

Tokom četiri godine školovanja, lica koja imaju želju da postanu vlasnici diplome za pomenuto zanimanje će se upoznati sa brojnim opštim, ali i usko stručnim predmetima, te će svakako imati obavezu i da pohađaju praksu. Podrazumeva se da je nastavnim programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije tačno određen i nastavni fond za svaki predmet, ali i broj sati koji moraju biti posvećeni praksi. U skladu sa oblašću koja se izučava tokom školovanja, predviđeno je da učenici praksu obavljaju u lokalnim zdravstvenim ustanovama i to kako u porodilištima, tako i na odeljenjima ginekologije.

Po završetku školovanja se stiče diploma IV stepena za zanimanje ginekološko akušerska sestra, a đaci imaju dve mogućnosti nakon toga. Najpre mogu odmah da potraže odgovarajući posao u konkretnoj struci ili da nastave školovanje, a kako je u pitanju diploma za zanimanje četvrtog stepena, to oni imaju priliku da upišu neku višu školu koja je vezana za navedenu oblast, ali isto tako imaju pravo i da nastave školovanje na izabranom fakultetu.

Posetite nas:

III Sandžačke brigade BB,
36320 Tutin, Republika Srbija

Mapa
Telefonski kontakt

Telefon: (020) 813 331
Mobilni: (063) 666 813

Email: srednjaskolatutin@hotmail.com
Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 8:00 - 16:00

Vikend: Zatvoreno.